WERKWIJZE

materialen: Alida werkte jaren alleen in steen, harde en zachte. Ze experimenteerde met het combineren in 1 beeld van verschillende soorten en kleuren. Later leerde ze brons gieten en begon ze met hout te werken. Steeds opnieuw komt ze uit op combinaties van materialen, zoals recent met hout en keramiek.

Thema’s: In haar werk is te zien wat ze belangrijk vindt of wat haar raakt. De beelden gaan altijd ergens over. Ze maakte veel vrouwen, of beelden over moederschap, over relaties, nabijheid, ouderdom.

Aanpak: In het begin is er niets dan een steen of een stuk hout. Geen modellen of tekeningen, geen plan. Beeldhouwen is voor haar als het leven zelf: ongewis. Ze verrast zichzelf en werkt en speelt met wat zich voordoet. Dit spel van materie en toeval lijkt niet logisch, maar het ontstaat vanuit een sterke behoefte aan logica en om wat zwaar en ingewikkeld is (in je hoofd, in het leven) licht en helder te maken. Dat is wat schoonheid betekent. Zodra ze aan een nieuw beeld begint, ontstaat er een eenvoudige vorm. Een nieuw beeld, het vertrekpunt voor een nieuw verhaal over angst, vervreemding, liefde of nabijheid.